Forgotten Password

 

Wat is een slimme meter?

De slimme meter werkt hetzelfde als uw huidige energiemeter. Echter, biedt deze meter u meer gemak. De slimme meter is namelijk op afstand door uw energieleverancier uit te lezen waardoor zelf meterstanden doorgeven niet meer nodig is. Een ander voordeel is het inzicht in uw verbruik. Zes keer per jaar ontvangt u een tweemaandelijks overzicht van uw verbruik en bijbehorende indicatieve kosten.

 

Voordelen van een slimme meter

  •  Zelf geen meterstanden meer doorgeven
  •  Meer inzicht in uw energieverbruik – dit helpt met besparen
  •  Elke twee maanden ontvangt u een verbruiks- en kostenoverzicht
  •  Als u energie teruglevert aan het net meet de slimme meter dat ook

 

Betrouwbaarheid slimme meter

Enkele actualiteitenprogramma’s zoals EenVandaag en Radar hebben in maart 2017 aandacht besteed aan de betrouwbaarheid van slimme meters. Volgens een onderzoek van de Universiteit Twente uit 2015 kan de slimme meter in uitzonderlijke omstandigheden beïnvloed worden, waardoor er meer of juist minder energie wordt geregistreerd dan de bedoeling is. Deze omstandigheden komen niet tot nauwelijks voor in Nederlandse huishoudens.
Meer over het onderzoek naar de meetbetrouwbaarheid.

Meer inzicht in uw verbruik
Wilt u een specifieker inzicht in uw eigen energieverbruik? Dat kan! Via de Greenchoice app of uw persoonlijke online dossier kunt u aangeven dat wij de meterstanden iedere dag mogen uitlezen. Heeft u de Greenchoice app nog niet? Download dan gelijk onze app.

Energie besparen met BOKS
Met BOKS heeft u altijd en overal direct inzicht in uw energieverbruik. Dit inzicht maakt het makkelijker om uw energieverbruik te controleren en hierop te besparen. Greenchoice helpt u graag een handje om uw energierekening op een leuke manier nog verder naar beneden te brengen. Goed voor het milieu, uw kennis en uw portemonnee! Gratis voor klanten. Kijk op onze website voor meer informatie.

Plaatsing van een slimme meter
In 2014 zijn alle netbeheerders gestart met de uitrol van de slimme meter. Ieder huishouden krijgt kosteloos een slimme meter aangeboden. Meer weten over dit project? De netbeheerders hebben een website gemaakt met informatie over de slimme meter en een planningsoverzicht.
Bezoek deze website.

Leave a comment

Your email address will not be published.